Saat-saat Diburu Maut.. Sultan Bertaubat…

TAUBAT ALMARHUM SULTAN PERAK KE 33 DI MASJIDIL HARAM:"AKU TAK MINUM ARAK LAGI,AKU MINUM TEH CINA". Tersebutlah sebuah kisah bagaimana kononnya seorang Sultan telah mangkat ketika sedang minum-minum. Disebabkan adanya orang politik yang memusuhi Sultan tersebut,maka cerita yang tak betul itupun disiarkan dalam akhbar-akhbar tempatan.Cerita mengenai Sultan ke Mekah dan bertaubat tidak pula disebutkan. Baginda …

Continue reading Saat-saat Diburu Maut.. Sultan Bertaubat…

Advertisements

Persedian hiking untuk beginner

Asaamulaikum dan salam sejahtera kepada yang sudi lawat blog aku ni. Harini aku nak kongsi dengan korang tentang persedian hiking untuk beginner berdasarkan pengalaman aku. Kalau ada kesilapan tolong ketepikan. Ambil yang murni-murni sahaja. *entry ni khas untuk yang betul newbie.. Yang dah pro tu abaikan lah😁😁 Pinjam gambar En @thhoorrr "The expert in anything …

Continue reading Persedian hiking untuk beginner

Sihir, Khurafat dan Jade Bahagian 2

Assalamualaikum kepada yang sedang membaca penulisan ini. Aku tak nak panjangkan intro aku sebab banyak lagi nak tulis tentang tajuk ni, jadi aku terus je sambung cerita ni. Sebelum tu. Sedikit penjelasan tentang Jade dan Liam. Jade seorang wanita Asia, warganegara Malaysia, berdarah kacukan British dan bukan beragama Islam. Liam pula lelaki Asian, bukan warganegara, …

Continue reading Sihir, Khurafat dan Jade Bahagian 2

Sihir, Khurafat dan Jade bahagian 1

Hahahaha... Aku tengah rajinkan diri aku untuk menulis niπŸ˜‚ Eh Korang pun gelak la sikit.. Hahahahaha... πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ okay okay. Tak funny, aku tahu... Bagi aku peluang start sekali lagi... Assalamualaikum kepada yang sudi baca penulisan penulisan aku ini. Terima kasih banyak walaupun aku tahu tak banyak isi dalam ni. Harini aku nak share …

Continue reading Sihir, Khurafat dan Jade bahagian 1

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin setulus dan seikhlas hati dari penulis…

Assalamualaikum dan Salam Syawal pada yang membaca entry ni. Macam mana raya korang tahun ni? Meriah? Berapa pasang baju raya korang beli? Berapa banyak duit raya berjaya dikumpulkan? Berapa banyak sampul hijau yang korang kena keluarkan? Dan yang terakhir, berapa kilogram yang bertambah? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ kah kah kah kah..... Raya aku, Alhamdulillah sederhana tapi InsyaAllah lengkap …

Continue reading Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin setulus dan seikhlas hati dari penulis…

Mengundi, kempen, pilihanraya

Assalamualaikum... Haaaaa... Senyum la sikit.... Kalini entry aku lain sikit dari yang aku biasa buat. Dan aku cuma kongsikan balik dekat korang apa yang disampaikan pada aku. Memandangkan pilihanraya semakin hampir terfikir jugak nak tulis pasal sesuatu yang berkait dengan pilihanraya. Tapi korang jangan tanya aku undi apa. Undi itu rahsia. Dan jangan tanya tentang …

Continue reading Mengundi, kempen, pilihanraya